O ALTFEL DE PREGĂTIRE PROFESIONALĂ...


         Din anul 2011 și până la finele anului 2016, S.C. SARAL EXPERT CONSULT S.R.L a fost partener al AGENȚIEI NAȚIONALE A FUNCȚIONARILOR PUBLICI, în organizarea de programe de pregătire profesională. Începând cu luna ianuarie 2017, având în vedere apariția Ordonanței Guvernului nr. 23/2016 și Hotărârea Guvernului nr. 1005/2016, atribuțiile privind formarea profesională au trecut din competența Agenției Naționale a Funcționarilor Publici în cea a Institutului Național de Administrație. Până la operaționalizarea Institutului Național de Administrație și implicit încheierea de parteneriate având ca obiectiv colaborarea în domeniul formării și perfecționării profesionale, ne-am propus să menținem aceleași bune practici în activitatea de formare, care au stat la baza parteneriatului cu A.N.F.P.      Ca atare, și în anul 2017, cursurile se organizează pe teme prestabilite de către noi, sau la solicitarea instituțiilor publice, cu respectarea prevederilor cuprinse în legislația aplicabilă funcționarilor publici, majoritatea temelor fiind avizate de către A.N.F.P. în baza parteneriatului din perioada 2011-2016.

        Programele de formare profesională propuse în grila de cursuri se încadrează în Strategia pentru consolidarea administrației publice 2014 – 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 909/2014 completate cu prevederile Ordinului Președintelui Agenției Naționale a Funcționarilor Publici nr. 762/2015 pentru stabilirea domeniilor prioritarede formare profesională pentru administrația publică și respectă prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1066/2008, pentru aprobarea normelor privind formarea profesională a funcționarilor publici. De asemenea, societatea noastră respectă procedurile de lucru și standardele de calitate stabilite în baza Ordinului Președintelui Agenției Naționale a Funcționarilor Publici nr. 769/2015, modificat prin Ordinului Președintelui Agenției Naționale a Funcționarilor Publici nr. 358/2016.

        În această perioadă am introdus în oferta noastră cele mai atractive programe de formare, oferind flexibilitate în parcurgerea acestora. Cursurile sunt  structurate pe sesiuni de pregătire teoretică și practică.

      Spiritul de echipă, ideile, profesionalismul, pasiunea, maturitatea cât și experiența acumulată, au  reușit sã contribuie la evoluția noastră. Oferim un plus de valoare activității clienților noștri, prin  training specializat îmbunătățim abilitățile și competențele participanților la acțiunile organizate de noi.

       

       Echilibru între teorie și practică

        Cursurile sunt o combinație a mai multor componente de studiu. Prezentarea standard a conceptelor, a datelor și a argumentelor se vor regăsi într-o prelegere convențională completată cu o serie de exerciții practice, jocuri și întrebări interactive. Acest lucru duce la o structură mai inovatoare a cursurilor de formare în care rolurile de formator și cursant sunt mult mai inter-relaționate decât în instruirea formală.

        Prin structura cursurilor de formare s-a încercat să se atingă un echilibru corect între o clasă condusă de un formator experimentat transferând cunoștințe și participanți, cu o abordare de la egal la egal.

       

       Lucru individual, lucru în grup și prezentări formale

        Experiența cursurilor relevă faptul că, o combinație a lucrului individual, a lucrului în grup și a predării formale este cel mai bun mix pentru consolidarea conținutului cursului de instruire acolo unde formarea ar putea schimba radical ideile anterioare având în vedere că cei mai mulți cursanți au deja o pregătire tehnică.

        Deși un modul de cinci sau șase zile nu poate oferi suficient timp pentru a crea o schimbare completă de percepții și convingeri pentru practicienii locali, poate totuși oferi posibilitatea discuției detaliate asupra problematicilor cu care se confruntă  cei care dezvoltă aceeași carieră și de ce nu primii pași către o schimbare și deplasarea  spre o nouă direcție.

        Din propriile experențe, formatorii vor prezenta o serie de studii de caz acestea fiind sursă de inspirație pentru dezbaterile și exercițiile cu cursanții. Alegerea studiilor de caz  concrete din zona în care formarea este pusă în aplicare sau exemplele de bune practici  adăugă plus valoare atractivității cursului.

       1)   A se vedea secțiunea Prezentare cursuri


       Formatori activi, cursanți interactivi

        Rolul activ al cursanților este esențial pentru schimbarea vizată. Punem mai degrabă cu accent pe schimbul de informații decât pe transferul de informații într-un singur sens. La urma urmei, fiecare participant este deja un expert în propriul domeniu, astfel încât toată lumea va fi în măsură să contribuie cu un aspect specific și să ofere cunoștințe celorlalți.

        Agenda cursurilor reflectă acest amestec de ore de studiu, pornind de la prezentarea generală, urmată de o prezentare specifică a problemelor modulului și continuând cu o serie de discuții, cu exerciții practice, cu exerciții de grup și cu prezentări ale ideilor cursanților.


       O atmosferă de lucru inspirațională și prietenoasă

         Este important să vă distanțați de mediul excesiv de formal al cursurilor tehnice. Posibilitatea de a vă alătura colegilor și altor persoane ce  activează în același domeniu de interes poate fi o șansă de a întâlni oameni noi și de a vă simți bine. Abilitățile eficiente de facilitare ale formatorilor și gazdelor  vor contribui la crearea acestei atmosfere plăcute de colaborare. Un număr cât mai mare de persoane care participă la cursurile  de formare este un factor ce contribuie la obținerea celor mai bune rezultate prin interactivitate și discuții aprinse.

          Formatorii din echipa noastră dețin o vastă  experiență în domeniul formării și cunoștințe ample despre teoria actualizată și despre lucrări practice, având abilități de facilitator. Având în vedere dinamica schimbărilor în teoria și practica instituțională, suntem într-o permanentă căutare de noi formatori, care sa acopere și cele mai specifice domenii de activitate.

       2)  A se vedea secțiunea Formatori


       Locația:

        Acordăm o atenție deosebită alegerii partenerilor hotelieri pentru a răspunde impecabil cerințelor dumneavoastră în termeni de confort și buget. Negociem pentru dumneavoastră servicii de calitate la cele mai bune prețuri pe parcursul întregului an. Veghem constant pentru a menține competitivitatea prețurilor noastre și pentru a vă asigura cel mai bun raport calitate / preț.                          

       Sălile de conferință au fost alese cu grijă pentru a vă oferi confortul necesar în perioada desfășurării sesiunilor. Accesul Wi-Fi este relevant pentru accesarea audiovizuală. Încăperile flexibile cu scaune și mese, ce ar putea fi organizate în diverse modalități este cea mai bună opțiune pentru dinamica acestor cursuri interactive și participative.

        Principalele locații în care organizăm programe de perfecționare sunt următoarele:

       -       Stațiunea Băile Felix – Hotel Termal

       -       Stațiunea Sovata – Hotel Aluniș

       -       Stațiunea Cap Aurora – Hotel Opal

       -       Stațiunea Mamaia – Hotel Victoria

       -       Stațiunea Sinaia – Hotel Caraiman

       -       Stațiunea Bușteni – Hotel Silva, Hotel Conac Bavaria și Hotel Gura Diham

       -       Localitatea Uzlina (Delta Dunării) – Hotel Egreta și Pensiunea Prodelta

       -       Stațiunea Păltiniș – Pensiunea Romantic

       -       Stațiunea Sâmbăta de Sus – Pensiunea Colț de Rai

       -       Peștera Ialomicioara – Pensiunea Valea Cocorei.

       De asemenea, acordăm o mare importanță și sugestiilor venite din partea instituțiilor publice sau a cursanților, ca atare putem organiza programe de perfecționare și în alte locații decât cele tradiționale ale noastre, inclusiv susținerela sediul beneficiarilor.

            3) A se vedea secțiunea Galerie foto


       Timpul liber dintre sesiuni:

      În pauzele dintre sesiuni gazdele dumneavoastră se vor îngriji să vă ofere o gustare, cafea și apă. După terminarea sesiunilor veți avea posibilitatea să vă bucurați de împrejurimi și toate beneficiile pe care le oferă locația. 

            4) A se vedea secțiunea Parteneri